<< vorig stuk <<

Roze Garnalen

>> volgend stuk >>

Kenmerken

Type: Komedie
Bedrijven: 4
Decor: 1 decor
Spelers: 5 DAMES, 5 HEREN

Korte inhoud

Twee families zijn al jarenlang dik bevriend. Ze hebben elk een zoon en een dochter, allemaal in de huwbare leeftijd. Waar droom je dan van? van een dubbele trouw natuurlijk, in 't wit, in de kerk met alles erop en eraan. Dit weekend zijn ze allemaal samen aan zee, in de villa van een rijke tante, en de kinderen hebben een belangrijke mededeling te doen. Ze hebben alvast voor champagne gezorgd. Nu moet het eindelijk maar eens gebeuren.

Maar tante Irene, de vuurspuwende draak uit Argentinië, die haar man heeft "doodgekoeionneerd" en condooms fabriceert, waakt met nonkel Theo, een missionaris met linkse sympathieën, over de goede zeden in de familie, want zij verfoeit partnerruil en de bloteborstentelescoop. Wat roze garnalen daar mee te maken hebben? Het gaat om de kleur...

Personages

Roger
Vader van Filip en Shana. Achter in de vijftig. Vlotte, breeddenkende man. Hij kan zich best inleven in de wereld van de jongeren.
Tania
Zijn vrouw. Wat minder vlot, wat minder breeddenkend. Zij heeft grote problemen met de moderne opvattingen van haar kroost.
Shana
Hun dochter. Braaf kind, maar...
Filip
Hun zoon. Brave jongen, maar...
Fernand
Vader van Vanessa en Anthony. Een collega van Roger, ongeveer van dezelfde leeftijd. Je zou hem nogal conservatief en autoritair kunnen noemen. De spermabank, bijvoorbeeld, ziet hij niet zitten.
Marianne
Zijn vrouw. Een heel stuk vlotter dan haar vaak stugge echtgenoot. Gaat wat te vaak akkoord met Roger. Gelukkig zijn ze allemaal goede vrienden.
Vanessa
Hun dochter. Braaf kind, maar...
Anthony
Hun zoon. Brave jongen, maar...
Tante Irene
De zus van Tania. Weduwe en rijk. Zij staat aan de leiding van een groot bedrijf, dat ze geërfd heeft van haar man. Die heeft ze volgens Fernand deskundig dood "gekoeioneerd". In de tijd van voor de politiehervorming zou je haar een "gendarm" genoemd hebben.
Nonkel Theo
De broer van Marianne. Missionaris in Zuid-Amerika. Hem moeten ze het allemaal toch eens goed uitleggen.

Rechten

TONEELFONDS J. JANSSENS
TE BOELAERLEI 107
2140 BORGERHOUT  ANTWERPEN
TEL: 03 366 44 00
WWW.TONEELFONDS.BE

<< vorig stuk << >> volgend stuk >>